Életünk az állatok!

Vadmentő Központ

Központunk hazánk első hivatalosan működtetett Vadmentő Központja. Nagy szükség volt a létrehozására, hiszen évek óta nagy probléma a haza vadfajok elkobzott vagy befogott, de természetes élőhelyükre vissza nem engedhető egyedek elhelyezése.

A Vadmentő Központ területe mintegy 110.000nm. Lakói csak és kizárólag mentésből és befogadásból származó egyedek. Lakóit hazánk őshonos, vagy hazánkba betelepített vadfajok alkotják.

Pénztára a villamosban található. Innen a magasépítésű járdákig, amely körbe vezet a parkban gyalog vagy kisvasúttal lehet eljutni. A park különlegessége, hogy itt az emberek vannak bezárva nem az állatok. Ezt úgy oldottuk meg, hogy építettünk egy 1000m hosszú, 127lépcsőfokot magába foglaló magasépítésű járdát. A járda szélessége 1,5m és kétoldalt rácsos korláttal van ellátva 1m magasságig. A parkot ezen a járdán lehet körbejárni, így az állatokat a természetes környezetükben szemlélhetjük meg. Nagyon fontos, hogy csendben, nagyon figyelve sétáljunk, hogy minél több állatot lássunk. Érdemes távcsövet is hozni akár.

A Vadmentő Központban található egy büfé, mosdó pelenkázóval, játszótér, 2 kilátó pont, 2erdei tó, itató, egy kilátó és épülőben van egy vadászati múzeum.

Babakocsival az adottságok miatt nem látogatható, de tudunk biztosítani babahordozót és lakatos babakocsi tárolónk is van.

“Egy kis gyémánt szelence itt Pest megyében ez az állatpark! A kisvasút szenzációs! Az új ajándék bolt pedig nem gagyi dolgokkal van telepakolva!”

K. István

“Családunk rendszeresen látogatja a Vadasparkot. A kicsiket el sem lehet mozdítani az őzikéktől. Imádják őket etetni és simizni! ”

Nagy család

“Nagyon tetszik, hogy az állatok ilyen közel vannak. Szinte mindegyiket meg lehet simogatni és kézből etetni. Alig várom, hogy újra meglátogassam őket!”

Sz. Melinda

Merre tovább?

Családi vadasparkunk és Vadmentő Központunk folyamatosan fejlődik, és új jövevényeket fogad. Célunk, hogy a mentett állatok otthonra találjanak nálunk és a sebesült, beteg egyedeket rehabilitáció után, minél hamarabb vissza tudjuk engedni a saját környezetükbe.

Az állatok és a családok szolgálatában

Célunk, hogy a családok és a gyermekek közelebb kerüljenek a természethez, még jobban megszeressék az állat- és növényvilágot, hogy a jövőben egy fenntartható bolygót alakítsunk ki!