Életünk az állatok!

Kisvasutak

Parkjainkban összesen mintegy 1200m vasúti pálya található.

Az egyik pálya 5colos méretű, 20 személy szállítására alkalmas, TÜV minősítésű kisvasút, melynek egy teljes kör hossza 900méter. A pálya nyomvonala szép erdei környezetben, alagúton át halad, megkerülve egy pici halastavat. A vasúti sínek több helyen közlekedő utat kereszteznek, így itt automatikusan működő fénysorompók segítik a közlekedést. Érdekessége, hogy a teljes pályaszakasz rendes vasúti sín profilú sínből került kiépítésre. Az építési munkálatok 1évig tartottak, melyet a Vadaspark munkatársai végeztek egy vasútmérnök segítségével.

A másik vasútvonal 1kör teljes hossza jelenleg kb. 1000m. A nyomvonal szép erdei környezetben, gyönyörű vasúti hídon, majd egy alagúton vezet át. A vonat rendes sín profilú sínen közlekedik, TÜV minősített és egyszerre 30 személy szállítására alkalmas. Ezzel a vasúttal lehet eljutni a Vadmentő Központunkig. A teljes vasútvonalat a Vadaspark munkatársai építették, szintén egy vasúti mérnök segítségével. Az építési munkálatok 8 hónapot vettek igénybe.

“Egy kis gyémánt szelence itt Pest megyében ez az állatpark! A kisvasút szenzációs! Az új ajándék bolt pedig nem gagyi dolgokkal van telepakolva!”

K. István

“Családunk rendszeresen látogatja a Vadasparkot. A kicsiket el sem lehet mozdítani az őzikéktől. Imádják őket etetni és simizni! ”

Nagy család

“Nagyon tetszik, hogy az állatok ilyen közel vannak. Szinte mindegyiket meg lehet simogatni és kézből etetni. Alig várom, hogy újra meglátogassam őket!”

Sz. Melinda

Merre tovább?

Családi vadasparkunk és Vadmentő Központunk folyamatosan fejlődik, és új jövevényeket fogad. Célunk, hogy a mentett állatok otthonra találjanak nálunk és a sebesült, beteg egyedeket rehabilitáció után, minél hamarabb vissza tudjuk engedni a saját környezetükbe.

Az állatok és a családok szolgálatában

Célunk, hogy a családok és a gyermekek közelebb kerüljenek a természethez, még jobban megszeressék az állat- és növényvilágot, hogy a jövőben egy fenntartható bolygót alakítsunk ki!